Nog meer te doen

Activiteiten en acties Pannenkoekenrestaurant

Fietstocht voor gezinnen: Op stap op de boerderij seizoen 2018

In vervolg op het geslaagde evenement van vorig jaren, is ook voor 2018 het familieuitje “Op stap op de boerderij” weer georganiseerd samen met een drietal enthousiaste boeren, een streekproducent en Pannenkoekenrestaurant De Rheezerbelten uit Hardenberg.

Op vier donderdagen in de zomervakantie (26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus 2018) is er een boeiend programma waarin kinderen met hun ouders of opa en oma zelf op stap kunnen gaan op de boerderij. Op stap op de boerderij, een fietstocht voor gezinnen met onderweg kijkjes bij de kippen en koeien op de boerderij, pannenkoek bakken en plukken in de bessentuin (uiteraard ook per auto mogelijk). Aantal kilometers ongeveer 20 km. De aanwezigheid van een ouder is verplicht i.v.m. vervoer (op eigen gelegenheid) en verantwoordelijkheid. Volwassene en kind vanaf 3 jr. betalen beiden € 15,50.

Om 10.00 uur ga je van start bij Pluimveebedrijf van der Veen in Oud-Bergentheim.
Hier kun je kijken naar het verzamelen en verpakken van eieren en kun je via de skybox in de kippenschuur kijken. Daarna een lekker glas ranja, koffie of thee.
Hardenbergerweg 29, Bergentheim

Om ongeveer 11.30 uur aangekomen bij de fam. Veurink is het genieten van de Limousin stieren, dat is een oeroud ras uit Frankrijk. Heel groot! ’s Zomers kun je “verdwalen” in het maisdoolhof.
Rheezerweg 58, Hardenberg

Voordat je het weet ga je al door naar de Rheezerbelten. Dan heb je vast trek en eet je je zelf gebakken pannenkoek op met daarbij een glas lekker koude ranja.(Voor ouders tegen meerprijs extra ingrediënten mogelijk )
Grote Beltenweg 1, Hardenberg

Rond 13.30 uur kom je aan bij het melkveebedrijf van de fam. Broekroelofs en daar mag je het hele bedrijf bezichtigen. Dan kun je met eigen ogen zien hoe de koeien met behulp van een melkrobot zelf kunnen kiezen wanneer ze gemolken willen worden!(incl. glas fris en blokje kaas)
Veenlandweg 2, Brucht

Weer een stukje verder fietsen en dan sta je om 15.00 uur bij de Bessentuin in Brucht. Je mag mee het land op en ziet oneindige rijen bessenstruiken. In het voorjaar kun je een etiket maken voor een potje jam incl. potje jam en in de zomer mag je de bessen zelf plukken.
Bruchterbeekweg 26, Brucht

Lijkt het jou leuk om mee te doen? Geef je dan op! Voor opgeven en meer informatie bel je met Restaurant De Rheezerbelten via tel.: 0523-270012 of via de website www.rheezerbelten.nl.
Opgeven kan tot 1 dag van te voren van de betreffende datum en wel tot 18.00 uur.

Samenwerking Theater De Voorveghter

Heel blij zijn wij met ons mooie theater in Hardenberg: De Voorveghter. Met elk jaar weer een boeiend programma. In het bijzonder rondom de kindervoorstellingen werken we samen.

Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP)

Wij zijn trots lid van de VEP, een actieve vereniging met allemaal pannenkoekenrestaurants over heel Nederland. Vele acties worden vanuit de VEP georganiseerd met diverse impressariaten en ketens.

In 2018 is er de Bert & Ernie actie: een kinderpannenkoek "Bert&Ernie" met een mooie pluche knuffelpop van Bert of Ernie cadeau. Prijs € 9,95. Vanaf september 2018 volgt de Maya de Bij actie: een kinderpannenkoek "Maya" met een mooie pluche knuffelpop Maya de Bij.